Park de Meet, Doel en Werkwijze - Stchting Vrienden Park de Meet

Het Doel

Het doel van Vrienden Park de Meet is het opknappen van het park en het aantrekkelijker maken en houden voor de gebruikers. Een goede balans tussen recreatie en flora en fauna. Bijvoorbeeld door het toegankelijker maken van de entrees, heldere routes te creëren en een betere functie aan het water te geven.

Het park onderhoud is in de afgelopen jaren verwaarloost, op veel plekken zien we wildgroei van opschietende struiken en de kwaliteit van de paden en beschoeiing van de waterkant is slecht. Het park moet nodig worden gerestaureerd. Groot onderhoud is nu écht heel belangrijk om het park weer enigszins deel te laten uitmaken van onze recreatie en flora en fauna.

Maar met wat gericht snoeien en repareren zijn we er niet; het park behoeft meer dan dat. De kwaliteit van wonen en recreatie in een dorp wordt steeds meer bepaald door de kwaliteit van het openbare groen in je omgeving. Park de Meet heeft met zijn centrale ligging alle potentie om dit waar te maken.

Het park als centrale ontmoetingsplaats is de basis. Een park dat zodanig is ingericht dat het uitnodigt om er te verblijven, dat schoon en veilig is om te spelen en te sporten, waar jonge ouders met kinderen of jongvolwassen graag hun kleedje op het gras leggen, waar samen genieten kan worden, met voldoende bankjes en prullenbakken.

Een park waar je tot rust komt, waar je de seizoenen beleeft. Een park waar je in contact komt met de natuur door een grote diversiteit aan oude en jonge bomen, bloemdragende struiken, met helder en schoon water in de sloten en vijvers, een park rijk aan vogels, zoogdieren, vlinders, bijen enzovoorts. 

Park de Meet, Park van bovenaf, Drone - Stchting Vrienden Park de Meet

Het wordt weer fijn om in Park de Meet te zijn

 

Gezocht: Vrijwilligers onderhoud Park de Meet

Draag jij ons Park de Meet ook een warm hart toe en wil je meehelpen met het onderhoud tijdens één van de werkdagen. Gedurende de lente- en zomermaanden willen wij de eerste woensdagavond van de maand om 19.00 uur een paar uurtjes onderhoud aan het park plegen. Aanmelden als vrijwilliger kan onderaan de pagina of kom op woensdagavond naar de vlindertuin.

Park de Meet, Doel en Werkwijze - Stchting Vrienden Park de Meet
Park de Meet, Opening Vlindertuin en Nectartuin - Stchting Vrienden Park de Meet

Stichting Vrienden Park de Meet

Stichting Vrienden Park de Meet is opgericht op 2 oktober 2020.

Het bestuur Vrienden Park de Meet bestaat uit:
Hielko Mels (voorzitter)
Dick Koster (secretaris en penningmeester)
Jannie Dekker-Aalbregtse (bestuurder)
Jan Koster (bestuurder)
Joris van Langen (bestuurder)

Park de Meet, Hondenspeeltuin - Stchting Vrienden Park de Meet

Schoon, veilig en groen

Om het park schoon, veilig en groen te houden is het belangrijk om met vrijwilligers regelmatig aan de slag te gaan. Door het jaar heen zijn er in het park diverse werkzaamheden. Draag jij ons Park de Meet ook een warm hart toe en wil je meehelpen met het onderhoud tijdens één van de werkdagen. Aanmelden als vrijwilliger kan onderaan de pagina.

Houd onze website of Facebookpagina goed in de gaten. Mocht er een opschoondag of andere activiteiten komen dan zullen wij dit via deze media communiceren.

Park de Meet - Stchting Vrienden Park de Meet - Nieuwe Niedorp en Winkel

Trambaan 4c
1733 AX Nieuwe Niedorp

info@vriendenparkdemeet.nl

Word Vrijwilliger

2023 © Stichting Vrienden Park de Meet

Wij maken op onze website gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site gaan we er vanuit dat je ermee instemt.

Akkoord
Privacybeleid