Het Park

Tussen 1970 en 1974 werd door ruilverkaveling, in voormalig gemeente Niedorp, Park de Meet tussen Nieuwe Niedorp en Winkel aangelegd. De grond werd oorspronkelijk gebruikt door fruittellers ook wel het groene hart genoemd. Het is nu een dorpspark tussen beide woonkernen in gemeente Hollands Kroon.

Park de Meet was ooit bedoeld als verbinding tussen Nieuwe Niedorp en Winkel. Tegenwoordig ligt het ingesloten tussen beide woonkernen en vormt het de groene long in de toenemende verstedelijking van beide dorpen.

Het park wordt nu vooral gebruikt door hondenbezitters, de Brede School en door de Evenementencommissie Winkel. Het park heeft ook een jeugdhonk, een volwaardige skatevoorziening en een pannaveld met voldoende uitdaging voor de jeugd. 

Aan de randen van het park zijn door de jaren heen diverse panden gebouwd. Het Gemeentehuis, het Politiebureau, de Bibliotheek, de Rabobank en Kardeel. Thans hebben alle panden een andere functie gekregen.

Door de uitbreiding van het winkelcentrum richting het park is er een stuk groen ingeleverd voor extra parkeerplaatsen waardoor Park de Meet steeds meer ingeklemd raakt tussen de opkomende bebouwing.

Park de Meet, Park van bovenaf, Drone - Stchting Vrienden Park de Meet

Het wordt weer fijn om in Park de Meet te zijn

 

Park de Meet, Boomplantdag Niedorp- Stchting Vrienden Park de Meet

Boomplantdag maart 1980

De scholen in de gemeente Niedorp nemen ook dit jaar weer deel aan de "Nationale Boomplantdag". Leerlingen van de vierde klassen van de Niedorpse scholen zullen op woensdag 26 maart struiken en bomen planten in het plan "De Meet".

De eerste boom zal dit jaar worden geplant door de heer D. van Soest, hoofd van de O.L.S. in Nieuwe Niedorp. Gedurende vele jaren was hij de organisator van de boomfeestdag.

Park de Meet, Boomplantdag Niedorp- Stchting Vrienden Park de Meet

Het begeleidende lesmateriaal is reeds op de scholen bezorgd. De groepen leerlingen, 185 in totaal, verzamelen zich 's morgens om 9.00 uur bij het Gezondheidscentrum aan het Hoefje te Nieuwe Niedorp.

Om 9.15 uur plant de heer Van Soest de eerste boom, waarna de leerlingen een begin zullen maken met het planten van hun bomen en struiken. Na afloop is er in het dorpshuis Prins Maurits een filmvoorstelling.

Bron: Krantenknipsel maart 1980. Op de foto de heer Van Soest en Ellen Krielen. Samen planten zij de eerste boom.

Park de Meet - Stchting Vrienden Park de Meet - Nieuwe Niedorp en Winkel

Trambaan 4c
1733 AX Nieuwe Niedorp

info@vriendenparkdemeet.nl

Word Vrijwilliger

2023 © Stichting Vrienden Park de Meet

Wij maken op onze website gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site gaan we er vanuit dat je ermee instemt.

Akkoord
Privacybeleid