Park de Meet, Hondenspeeltuin - Stchting Vrienden Park de Meet

Aanplanten hondenspeeltuin

De toegangspoort naar de hondenspeeltuin stond al een tijdje. Door leveringsproblemen heeft het vervolg enige tijd geduurd maar volgende week (week 51) wordt het hek rondom de hondenspeeltuin geplaatst.

Op zaterdagmorgen 8 januari zal aan beide kanten van het hek gefreesd worden waarna wij op dezelfde dag ruim duizend struiken willen gaan planten. Aan beide kanten worden de struiken aangeplant zodat het hek in de loop van het jaar er uit gaat zien als een natuurlijke barrière. De haag die uiteindelijk ontstaat heet een “Zeeuwse haag”. Vroeger werden deze hagen geplaatst als veekering. Het is de bedoeling om min of meer gelijk groeiende heester door elkaar te planten met als resultaat een afwisselende bloeiende haag. Dit zorgt ook voor een plek voor vogels niet alleen door de besdragende struiken maar ook doordat de haag een goede schuilgelegenheid biedt, wordt het een geschikte nestgelegenheid voor vogels.
 
Bij deze zoeken wij dan ook vrijwilligers om ons te helpen om op 8 januari 2022 vanaf 9.00 uur deze “Zeeuwse haag” te realiseren. Bij de eerdere plantdag van afgelopen november hadden we ruim 10 vrijwilligers die de handen uit de mouwen wilden steken. Ook niet hondenbezitters zijn natuurlijk van harte welkom om te helpen. 

Met de gedachte dat het park van en voor iedereen is, denken wij hiermee ook de overige gebruikers van het Park de Meet meer veiligheid en plezier te geven. Over het algemeen gaat het meestal goed tussen de hondeigenaren, honden en de overige gebruikers maar soms vinden er ongewenste situaties plaats waar niemand blij mee is.
 
De locatie waar voor het planten van de “Zeeuwse haag” is in het park achter de bibliotheek. We starten zoals eerder genoemd op zaterdag 8 januari 2022 om 9.00 uur. De werkmaterialen, spade/schep, zijn aanwezig maar liever graag zelf meenemen indien mogelijk.

Aanmelden als vrijwilliger kan onderaan de pagina of kom op zaterdagochtend 8 januari om 09.00 uur naar het park achter de bibliotheek.

Park de Meet, Park van bovenaf, Drone - Stchting Vrienden Park de Meet

Het wordt weer fijn om in Park de Meet te zijn

 

Gezocht: Vrijwilligers onderhoud Park de Meet

Draag jij ons Park de Meet ook een warm hart toe en wil je meehelpen met het onderhoud tijdens één van de werkdagen. Gedurende de lente- en zomermaanden willen wij de eerste woensdagavond van de maand om 19.00 uur een paar uurtjes onderhoud aan het park plegen. Aanmelden als vrijwilliger kan onderaan de pagina of kom op woensdagavond naar de vlindertuin.

Park de Meet, Doel en Werkwijze - Stchting Vrienden Park de Meet
Park de Meet, Hondenspeeltuin - Stchting Vrienden Park de Meet

Agenda

Gedurende de lente- en zomermaanden willen wij de eerste woensdagavond van de maand om 19.00 uur een paar uurtjes onderhoud aan het park plegen. De werkmaterialen, snoeischaar en schoffel/wieder, zijn aanwezig maar zelf meenemen mag natuurlijk ook. Aanmelden als vrijwilliger kan onderaan de pagina of kom op woensdagavond naar de vlindertuin.

Activiteiten in het park

Woensdag 5 april Onderhoud / Wieden en schoffelen
19.00 t/m 20.30 uur

Park de Meet, Hondenspeeltuin - Stchting Vrienden Park de Meet

Schoon, veilig en groen

Om het park schoon, veilig en groen te houden is het belangrijk om met vrijwilligers regelmatig aan de slag te gaan. Door het jaar heen zijn er in het park diverse werkzaamheden.

Houd onze website of Facebookpagina goed in de gaten. Mocht er een opschoondag of andere activiteiten komen dan zullen wij dit via deze media communiceren.

Park de Meet - Stchting Vrienden Park de Meet - Nieuwe Niedorp en Winkel

Trambaan 4c
1733 AX Nieuwe Niedorp

info@vriendenparkdemeet.nl

Word Vrijwilliger

2023 © Stichting Vrienden Park de Meet

Wij maken op onze website gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site gaan we er vanuit dat je ermee instemt.

Akkoord
Privacybeleid