Hedera in het park

Het is bijna Lente en dit betekend dat de natuur langzaam weer op gang gaat komen. Het broedseizoen gaat officieel in rond half maart. Het kappen of snoeien van bomen of struiken tijdens het broedseizoen is dan niet toegestaan. Er zijn dus nog maar een paar zaterdagen om te klussen in het park. Op zaterdagmiddag 26 februari, 5 en 12 maart, van 13.00 uur tot 15.30, uur willen wij nog wat onderhoudswerkzaamheden gaan doen.

Vrienden Park de Meet heeft afgelopen winter met vrijwilligers een aantal takkenrillen gemaakt in het zuidelijk gedeelte van het park. Daarnaast zijn we ook druk geweest met de beplanting om de hondenspeeltuin.

Verder zien wij dat de hedera (klimop) in het park met een flinke opmars bezig is. Hedera is een snelle, sterke klimmer die van nature overal met zijn stevige hechtwortels tegenaan groeit; dus ook tegen een boomstam. Vaak wordt gedacht dat hedera op den duur de boom zal aantasten. Dat is beslist niet het geval.

Een hoge boom die helemaal overwoekert is door hedera zal dus niet afsterven. Het wel verstandig om ervoor te zorgen dat hedera niet helemaal de top of de kroon van een boom gaat begroeien. 

Wanneer dit gebeurt zal de boom het uiteindelijk afleggen. Het is trouwens zo dat een klimop wel 400 jaar oud kan worden. Ouder dan veel andere bomen.

Op het moment dat de hedera de complete boom bedekt dan krijgt de boom te weinig zonlicht en te weinig voedsel. Het zonlicht is cruciaal voor de groei van de boom. Wat ontstaat zijn dode takken. Deze dode takken kunnen een gevaar vormen voor de omgeving. Op het moment dat het hard waait of stormt kunnen takken losraken en voor gevaarlijke situaties zorgen. 

We kijken er dan ook naar uit om samen met u deze laatste paar zaterdagen nog wat te gaan doen. U bent welkom vanaf 13.00 uur.

Park de Meet, Park van bovenaf, Drone - Stchting Vrienden Park de Meet

Het wordt weer fijn om in Park de Meet te zijn

 

Gezocht: Vrijwilligers onderhoud Park de Meet

Draag jij ons Park de Meet ook een warm hart toe en wil je meehelpen met het onderhoud tijdens één van de werkdagen. Gedurende de lente- en zomermaanden willen wij de eerste woensdagavond van de maand om 19.00 uur een paar uurtjes onderhoud aan het park plegen. Aanmelden als vrijwilliger kan onderaan de pagina of kom op woensdagavond naar de vlindertuin.

Park de Meet, Doel en Werkwijze - Stchting Vrienden Park de Meet
Park de Meet, Hondenspeeltuin - Stchting Vrienden Park de Meet

Agenda

Gedurende de lente- en zomermaanden willen wij de eerste woensdagavond van de maand om 19.00 uur een paar uurtjes onderhoud aan het park plegen. De werkmaterialen, snoeischaar en schoffel/wieder, zijn aanwezig maar zelf meenemen mag natuurlijk ook. Aanmelden als vrijwilliger kan onderaan de pagina of kom op woensdagavond naar de vlindertuin.

Activiteiten in het park

Woensdag 5 april Onderhoud / Wieden en schoffelen
19.00 t/m 20.30 uur

Park de Meet, Hondenspeeltuin - Stchting Vrienden Park de Meet

Schoon, veilig en groen

Om het park schoon, veilig en groen te houden is het belangrijk om met vrijwilligers regelmatig aan de slag te gaan. Door het jaar heen zijn er in het park diverse werkzaamheden.

Houd onze website of Facebookpagina goed in de gaten. Mocht er een opschoondag of andere activiteiten komen dan zullen wij dit via deze media communiceren.

Park de Meet - Stchting Vrienden Park de Meet - Nieuwe Niedorp en Winkel

Trambaan 4c
1733 AX Nieuwe Niedorp

info@vriendenparkdemeet.nl

Word Vrijwilliger

2023 © Stichting Vrienden Park de Meet

Wij maken op onze website gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site gaan we er vanuit dat je ermee instemt.

Akkoord
Privacybeleid