Park de Meet, Vlindertuin en Nectartuin- Stchting Vrienden Park de Meet

Opening vlinder- en nectartuin

Afgelopen woensdag 14 juli opende wethouder Theo Groot officieel de vlinder- en nectartuin in Park de Meet. Deze tuin is ontstaan vanuit een idee van inwoner Hielko Mels. Zijn wens was een vlindertuin op het stuk gemeentegrond aan de Trambaan. Een plek waar vlinders, bijen en biodiversiteit compleet de ruimte krijgen om te verblijven, voedsel te zoeken en te nestelen.

Stichting Vrienden Park de Meet heeft als doelstelling het behoud, verbeteren en eventueel uitbreiden van het openbare en natuurlijke karakter van het park. Als stichting hebben wij 15 punten geïnventariseerd waar we in de toekomst iets mee willen gaan doen. Voor de komende jaren zijn er drie punten uitgekozen die onze prioriteit heeft. Dit zijn het vervangen van de oude en kapotte beschoeiingen en het maken van natuurvriendelijke oevers. Het onderhoud van bomen, struiken en het realiseren van natuurlijke houtrillen en ook hoog op de lijst staat de veiligheid in het park.

Het eerste project is nu gerealiseerd. De nectartuin, de grootste vlindertuin in de Noordkop (2000m²). Het onthulde vlinderbord is beschilderd door Raimondo Sjonger en mede mogelijk gemaakt door High Lights Reclame. 

Hielko ontwierp de tuin zelf. Deze moest een verlenging van Park de Meet worden. Samen met team Kernbeheer van de gemeente Hollands Kroon en het werk van vrijwilligers is de tuin gerealiseerd. Er zijn in totaal maar liefst 2700 bomen, struiken, heesters en vaste planten gepland. De tuin is een prachtige entree geworden naar het park. Ook staat er een mooi groot bijenhotel in de tuin. Voor het onderhoud van de vlindertuin is er een samenwerkingsovereenkomst afgesloten met Esdégé-Reigersdaal. 

Dank gaat uit naar alle vrijwilligers voor de vele uren die men hier al heeft ingestoken en nog steeds doet. Dank ook voor het vertrouwen van afdeling Kernbeheer Hollands Kroon: Nanneke barends, Marco de Vries en Stefan Louwerse en tot slot aan onze adviseurs Peter Bossen en Henk Veeman.

Park de Meet, Park van bovenaf, Drone - Stchting Vrienden Park de Meet

Het wordt weer fijn om in Park de Meet te zijn

 

Gezocht: Vrijwilligers onderhoud Park de Meet

Draag jij ons Park de Meet ook een warm hart toe en wil je meehelpen met het onderhoud tijdens één van de werkdagen. Gedurende de lente- en zomermaanden willen wij de eerste woensdagavond van de maand om 19.00 uur een paar uurtjes onderhoud aan het park plegen. Aanmelden als vrijwilliger kan onderaan de pagina of kom op woensdagavond naar de vlindertuin.

Park de Meet, Doel en Werkwijze - Stchting Vrienden Park de Meet
Park de Meet, Hondenspeeltuin - Stchting Vrienden Park de Meet

Agenda

Gedurende de lente- en zomermaanden willen wij de eerste woensdagavond van de maand om 19.00 uur een paar uurtjes onderhoud aan het park plegen. De werkmaterialen, snoeischaar en schoffel/wieder, zijn aanwezig maar zelf meenemen mag natuurlijk ook. Aanmelden als vrijwilliger kan onderaan de pagina of kom op woensdagavond naar de vlindertuin.

Activiteiten in het park

Woensdag 5 april Onderhoud / Wieden en schoffelen
19.00 t/m 20.30 uur

Park de Meet, Hondenspeeltuin - Stchting Vrienden Park de Meet

Schoon, veilig en groen

Om het park schoon, veilig en groen te houden is het belangrijk om met vrijwilligers regelmatig aan de slag te gaan. Door het jaar heen zijn er in het park diverse werkzaamheden.

Houd onze website of Facebookpagina goed in de gaten. Mocht er een opschoondag of andere activiteiten komen dan zullen wij dit via deze media communiceren.

Park de Meet - Stchting Vrienden Park de Meet - Nieuwe Niedorp en Winkel

Trambaan 4c
1733 AX Nieuwe Niedorp

info@vriendenparkdemeet.nl

Word Vrijwilliger

2023 © Stichting Vrienden Park de Meet

Wij maken op onze website gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site gaan we er vanuit dat je ermee instemt.

Akkoord
Privacybeleid