Park de Meet, Vlindertuin en Nectartuin- Stchting Vrienden Park de Meet

Vlinder- en nectartuin

Het eerste project is onlangs gerealiseerd. De nectartuin, de grootste vlindertuin in de Noordkop (2000m²). Deze tuin is een uitbreiding op het park. Een plek waar vlinders, bijen en biodiversiteit compleet de ruimte krijgen. Je komt maar liefst 2700 bomen, struiken, heesters en vaste planten tegen.

In het voorjaar van 2019 zocht Hielko Mels uit Nieuwe Niedorp contact met team Kernbeheer van de gemeente Hollands Kroon. Hij wilde graag een vlindertuin op het stuk grond aan de Trambaan. Een plek waar vlinders, bijen en biodiversiteit compleet de ruimte krijgen om te verblijven, voedsel te zoeken en te nestelen. De tuin moest ook een verlenging van Park de Meet worden. Hielko maakte het ontwerp voor de vlindertuin en met behulp van vrijwilligers en de gemeente Hollands Kroon is de tuin uiteindelijk gerealiseerd.

Wandelend over het schelpenpad kom je veel groen tegen. Er zijn in totaal maar liefst 2700 bomen, struiken, heesters en vaste planten gepland. Een paar van de geplante soorten op het gebied van bomen zijn: Honingboom, Amerikaanse krentenboom, Lijsterbes, Esdoorn, Els. Heesters. Qua struiken zijn er de Pluimhortensia, Sneeuwbal, Vlinderstruik, Olijfwilg en Liguster te vinden. De vaste planten die men onder meer tegenkomt: Dropplant, Lavendel, Herfstaster, Kogeldistel, Kattenkruid, Salie.

Vlinders in je tuin herkennen

Heb je een tuin met veel bloemen? Dan zie je er vast veel vlinders vliegen. Herken eenvoudig de 10 meest voorkomende soorten vlinders in je tuin. En ontdek hoe je nog meer vlinders in je tuin krijgt.

Park de Meet, Park van bovenaf, Drone - Stchting Vrienden Park de Meet

Het wordt weer fijn om in Park de Meet te zijn

 

Gezocht: Vrijwilligers onderhoud Park de Meet

Draag jij ons Park de Meet ook een warm hart toe en wil je meehelpen met het onderhoud tijdens één van de werkdagen. Gedurende de lente- en zomermaanden willen wij de eerste woensdagavond van de maand om 19.00 uur een paar uurtjes onderhoud aan het park plegen. Aanmelden als vrijwilliger kan onderaan de pagina of kom op woensdagavond naar de vlindertuin.

Park de Meet, Doel en Werkwijze - Stchting Vrienden Park de Meet
Park de Meet, Hondenspeeltuin - Stchting Vrienden Park de Meet

Agenda

Gedurende de lente- en zomermaanden willen wij de eerste woensdagavond van de maand om 19.00 uur een paar uurtjes onderhoud aan het park plegen. De werkmaterialen, snoeischaar en schoffel/wieder, zijn aanwezig maar zelf meenemen mag natuurlijk ook. Aanmelden als vrijwilliger kan onderaan de pagina of kom op woensdagavond naar de vlindertuin.

Activiteiten in het park

Woensdag 5 april Onderhoud / Wieden en schoffelen
19.00 t/m 20.30 uur

Park de Meet, Hondenspeeltuin - Stchting Vrienden Park de Meet

Schoon, veilig en groen

Om het park schoon, veilig en groen te houden is het belangrijk om met vrijwilligers regelmatig aan de slag te gaan. Door het jaar heen zijn er in het park diverse werkzaamheden.

Houd onze website of Facebookpagina goed in de gaten. Mocht er een opschoondag of andere activiteiten komen dan zullen wij dit via deze media communiceren.

Park de Meet - Stchting Vrienden Park de Meet - Nieuwe Niedorp en Winkel

Trambaan 4c
1733 AX Nieuwe Niedorp

info@vriendenparkdemeet.nl

Word Vrijwilliger

2023 © Stichting Vrienden Park de Meet

Wij maken op onze website gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site gaan we er vanuit dat je ermee instemt.

Akkoord
Privacybeleid