Park de Meet, Vlindertuin en Nectartuin- Stchting Vrienden Park de Meet

Nazomeren in de vlindertuin

De vlinder- en nectartuin in Park de Meet doet dit jaar voor het eerst mee met Nazomeren in Niedorp 2022. 

Momenteel staat de vlinder- en nectartuin volop in bloei. Het is echt genieten om de zes grote perken te zien bloeien. De vlindertuin is een onderdeel van Park de Meet en is de grootste vlindertuin in de Noordkop (2000m²). Een plek waar vlinders, bijen en biodiversiteit compleet de ruimte krijgen. Je komt liefst 2700 bomen, struiken, heesters en vaste planten tegen. Het park en ook de vlindertuin wordt onderhouden door Stichting Vrienden Park de Meet in samenspraak met gemeente Hollands Kroon.

In het voorjaar van 2019 zocht Hielko Mels, inwoner van het park, contact met team Kernbeheer van de gemeente Hollands Kroon. Hij wilde graag een vlindertuin op het stuk grond aan de Trambaan. Een plek waar vlinders, bijen en biodiversiteit compleet de ruimte krijgen om te verblijven, voedsel te zoeken en te nestelen. De tuin moest ook een verlenging van Park de Meet worden. Hielko maakte het ontwerp voor de vlindertuin en met behulp van vrijwilligers en de gemeente Hollands Kroon is de tuin uiteindelijk gerealiseerd. 

Locatie #34 Vlinder- en nectartuin Park de Meet

U bent van harte welkom op zaterdag 20 en zondag 21 augustus. Beide dagen van 10.00 uur tot 17.00 uur zijn er vrijwilligers van Stichting Vrienden Park de Meet aanwezig voor informatie. Verder is de vlinder- en nectartuin in Park de Meet het gehele jaar toegankelijk voor iedereen.

Meer informatie vind je op Nazomeren in Niedorp

Park de Meet, Park van bovenaf, Drone - Stchting Vrienden Park de Meet

Het wordt weer fijn om in Park de Meet te zijn

 

Gezocht: Vrijwilligers onderhoud Park de Meet

Draag jij ons Park de Meet ook een warm hart toe en wil je meehelpen met het onderhoud tijdens één van de werkdagen. Gedurende de lente- en zomermaanden willen wij de eerste woensdagavond van de maand om 19.00 uur een paar uurtjes onderhoud aan het park plegen. Aanmelden als vrijwilliger kan onderaan de pagina of kom op woensdagavond naar de vlindertuin.

Park de Meet, Doel en Werkwijze - Stchting Vrienden Park de Meet
Park de Meet, Hondenspeeltuin - Stchting Vrienden Park de Meet

Agenda

Gedurende de lente- en zomermaanden willen wij de eerste woensdagavond van de maand om 19.00 uur een paar uurtjes onderhoud aan het park plegen. De werkmaterialen, snoeischaar en schoffel/wieder, zijn aanwezig maar zelf meenemen mag natuurlijk ook. Aanmelden als vrijwilliger kan onderaan de pagina of kom op woensdagavond naar de vlindertuin.

Activiteiten in het park

Woensdag 5 april Onderhoud / Wieden en schoffelen
19.00 t/m 20.30 uur

Park de Meet, Hondenspeeltuin - Stchting Vrienden Park de Meet

Schoon, veilig en groen

Om het park schoon, veilig en groen te houden is het belangrijk om met vrijwilligers regelmatig aan de slag te gaan. Door het jaar heen zijn er in het park diverse werkzaamheden.

Houd onze website of Facebookpagina goed in de gaten. Mocht er een opschoondag of andere activiteiten komen dan zullen wij dit via deze media communiceren.

Park de Meet - Stchting Vrienden Park de Meet - Nieuwe Niedorp en Winkel

Trambaan 4c
1733 AX Nieuwe Niedorp

info@vriendenparkdemeet.nl

Word Vrijwilliger

2023 © Stichting Vrienden Park de Meet

Wij maken op onze website gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site gaan we er vanuit dat je ermee instemt.

Akkoord
Privacybeleid